Blog

 

Win VAN je innerlijke strijd

 

Het borrelt en het bruist. Er zijn momenten dat ik tintel van de energie, van een onuitgesproken belofte die in de lucht lijkt te hangen. Het is een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. De laatste ging over verlies en de kracht die daarin schuil kan gaan. Sindsdien zijn er nieuwe momenten geweest waarop ik een inzicht had of een eigen blokkade overwon en dat wilde delen. Als een universele waarheid, omdat jij dat ook kan. Als een raadgever, omdat ik ineens wist hoe het moest. 

 

Maar elke keer voelde dat niet goed. Omdat ik dat niet ben. Omdat de uitdaging niet is om een inzicht te krijgen, maar om dat vast te houden en het in de praktijk te brengen. En dus schreef ik niets. En werd de drempel voor een nieuwe blog steeds een klein beetje hoger…

 

Innerlijke strijd
En nu ineens stroomt het weer. Misschien omdat ik heel concreet woorden geef aan wat de blokkade was. Zodat die op kan lossen. De drempel was er nooit, maar wierp ik zelf op. Jij als buitenstaander had geen weet van mijn innerlijke strijd. Jij hebt wellicht mijn blogs nog nooit gezien of stond gewoon niet stil bij de tijd ertussen. Maar eigenlijk gaat het niet om jou. Eigenlijk gaat het om mij. Om die positieve stem versus die negatieve stem. Die twee kanten in mijzelf die zorgen voor verwarring, stilstand, onzekerheid. Wellicht herken je ze.


Stilstand vs actie
De enige manier dus om de blokkade op te heffen, was om in actie te komen. Het lastige is om in beweging te blijven en niet op te gaan in die innerlijke strijd. Om de patronen te kunnen herkennen en in dat moment anders te kiezen. Om de toekomst niet te willen invullen, maar mij over te geven aan het niet weten. En mij te laten aankijken door datgene wat voor mij de bedoeling is. Op een bijna passieve manier. Want dan valt alles samen.

 

<< naar vorige blog