BLOG

 

Bedankt 2018!

Dankbaar zijn voor de dingen die je in 2018 hebt gedaan, ontvangen, meegemaakt en geleerd is een krachtige manier om het jaar af te sluiten. Het helpt je om innerlijke ruimte te maken voor al het moois en de lessen van 2019. Dus pak een pen en schrijf eens op waar jij dankbaar voor bent.

lees mijn dankwoord aan 2018

 

Gebed van Overgave

Deze fijne tekst van Rudolf Steiner helpt je te accepteren wat er is en wat er komt. Tijdens momenten van verandering of als je even een bezinningsmomentje hebt. Heerlijk om de dag mee te beginnen, wetende dat alles oké is.

lees meer

 

Ademhaling is leven

Ons lichaam heeft zuurstof nodig om optimaal te kunnen functioneren. Bij een rustige ontspannen ademhaling gaat dat het beste.

Merk jij ook welke invloed stress heeft op je ademhaling en dus op je lijf? Gebruik de oefening om beter te ademen en het proces weer om te keren. Dit kan op elk moment.

lees meer

 

burn-out in 4 stappen

Teveel en te langdurige stress zorgt voor een burn-out. Maar voordat het zover is, geeft je lichaam je allerlei signalen. Die signalen horen de 4 fases die voorafgaan aan een burn-out. Hoe herken je die fases? En wat kun je doen om het tij te keren? Dat lees je in dit blog.

lees meer

 

Stilstand als waardevolle boodschap

Als je stilstaat, kan dat heel verwarrend zijn. Zeker in deze maatschappij waarin alles maar doorgaat en iedereen een doel lijkt te hebben. Het is een thema dat ik in coachings vaak tegenkom en telkens blijkt er een persoonlijke boodschap onder te liggen. In mijn blog op House of Awareness geef ik je 3 praktijkvoorbeelden én een aantal vragen waar je zelf mee aan de slag kunt.

lees meer

 

Win je innerlijke strijd

Iedereen heeft last van een innerlijke strijd. Het weerhoudt ons ervan om ons volledig te ontplooien en zorgt voor stilstand. Hoe hef je die stilstand op en kom je weer in beweging? En hoe zorg je ervoor dat je in beweging blijft? Met mijn eigen worsteling als voorbeeld, geef ik daar antwoord op. 

lees meer

 

de roi van verlies

Het zette mijn leven op z'n kop. Maar als ik nu terugkijk, zie ik heel duidelijk dat daar de nieuwe koers werd ingezet. Nooit had ik kunnen bedenken dat mijn verlies zoveel betekenis zou krijgen. Ik deel mijn verhaal in de hoop dat anderen zich erin herkennen of er steun uit kunnen putten.

lees meer

 

SHINE! Ook op je werk

Doen waar je goed in bent. Je eigen plek innemen. Je natuurlijke rol pakken. Hoe relevant dit is, bleek weer tijdens de lezing van psychiater Witte Hoogendijk. Gespecialiseerd in burn-out en depressie.

lees meer

 

focus op de reis

Wat gebeurt er als je het resultaat loslaat en de focus op de reis legt? We zijn gewend zo snel mogelijk naar ons doel te willen. De reis ernaartoe lijkt een noodzakelijk kwaad. Maar daarmee gaan we voorbij aan inzichten en ervaringen die het resultaat positief kunnen beïnvloeden. 

lees meer

 

mijn zoektocht

Benieuwd hoe LAB30 is ontstaan? In deze blog vertel ik over mijn zoektocht en wat uiteindelijk het roer om deed gaan. Misschien een opsteker, mogelijk een voorbeeld. Of gewoon leuk om te lezen.

lees meer