BLOG

 

DIY-Coaching in de WINTER

Winter. In de natuur betekent winter het afsterven van het oude en het terugtrekken van de energie. Er ontstaat rust en ruimte voor bezinning. Het is een seizoen van naar binnen keren om te luisteren naar de dromen die in de lente willen ontkiemen tot nieuwe plannen. Een periode om stil te worden en je visie te voeden. Ben je benieuwd hoe jij jezelf hierin goed kunt ondersteunen deze winter?

Met de volgende drie simpele oefeningen doe je een DIY-coaching in de natuur en word je je hier bewust van.

Alles wat je nodig hebt is bos/duin/hei, een schriftje en pen/potlood. Veel plezier!

download de DIY-handleiding
 

Stilstand als waardevolle boodschap

Als je stilstaat, kan dat heel verwarrend zijn. Zeker in deze maatschappij waarin alles maar doorgaat en iedereen een doel lijkt te hebben. Het is een thema dat ik in coachings vaak tegenkom en telkens blijkt er een persoonlijke boodschap onder te liggen. In mijn blog op het platform Inspirerend Leven geef ik je 3 praktijkvoorbeelden én een aantal vragen waar je zelf mee aan de slag kunt.

lees meer

 

focus op de reis

Wat gebeurt er als je het resultaat loslaat en de focus op de reis legt? We zijn gewend zo snel mogelijk naar ons doel te willen. De reis ernaartoe lijkt een noodzakelijk kwaad. Maar daarmee gaan we voorbij aan inzichten en ervaringen die het resultaat positief kunnen beïnvloeden. 

lees meer

 

Adem Jezelf vrij

Ons lichaam heeft zuurstof nodig om optimaal te kunnen functioneren. Bij een rustige ontspannen ademhaling gaat dat het beste.

Merk jij ook welke invloed stress heeft op je ademhaling en dus op je lijf? Gebruik de oefening om beter te ademen en het proces weer om te keren. Dit kan op elk moment.

lees meer

 

burn-out in 4 stappen

Teveel en te langdurige stress zorgt voor een burn-out. Maar voordat het zover is, geeft je lichaam je allerlei signalen. Die signalen horen de 4 fases die voorafgaan aan een burn-out. Hoe herken je die fases? En wat kun je doen om het tij te keren? Dat lees je in dit blog.

lees meer

 

Gebed van Overgave

Deze fijne tekst van Rudolf Steiner helpt je te accepteren wat er is en wat er komt. Tijdens momenten van verandering of als je even een bezinningsmomentje hebt. Heerlijk om de dag mee te beginnen, wetende dat alles oké is.

lees meer

 

de roi van verlies

Het zette mijn leven op z'n kop. Maar als ik nu terugkijk, zie ik heel duidelijk dat daar de nieuwe koers werd ingezet. Nooit had ik kunnen bedenken dat mijn verlies zoveel betekenis zou krijgen. Ik deel mijn verhaal in de hoop dat anderen zich erin herkennen of er steun uit kunnen putten.

lees meer

 

Herinneringssieraden - je kindje dichtbij je

Wat we koesteren zijn hun namen. Waar al onze hoop en verwachtingen in besloten lagen. Die namen zeggen nu alles. Dan is het fijn om hun naam dichtbij je te dragen. Gelukkig kan dat, er zijn verschillende mogelijkheden. Ik geef drie voorbeelden om je een idee te geven.

lees meer

 

mijn zoektocht

Benieuwd hoe LAB30 is ontstaan? In deze blog vertel ik over mijn zoektocht en wat uiteindelijk het roer om deed gaan. Misschien een opsteker, mogelijk een voorbeeld. Of gewoon leuk om te lezen.

lees meer