Blog

 

Herinneringssieraden - Je kindje dichtbij je

 

Als je je baby verliest en alles voorbij is (bevalling, afscheid, begrafenis of crematie) dan begint het “gewone” leven weer. Mijn ervaring is, dat het leven nooit meer helemaal gewoon wordt. Je kindje is er altijd. In je hart en in je gedachten. De voetafdrukjes naast de familiefoto. De ene keer stroom je over van liefde, de andere keer van verdriet. 

 

Koester de naam
Van een leventje dat niet geleefd is, zijn weinig tastbare herinneringen. Weinig foto’s, soms zelfs geen of alleen een vage echo. Weinig spulletjes of kleertjes of favoriete knuffels. Wat we koesteren zijn hun namen. Waar al onze hoop en verwachtingen in besloten lagen. Die namen zeggen nu alles. Dan is het fijn om hun naam dichtbij je te dragen. Voluit of alleen de initiaal. Aan een ketting, als ring of armband. Zelf ontworpen of met liefde voor je gemaakt. Met een hartje erbij of een sterretje. 

 

Herinneringssieraden - 3 voorbeelden
Gelukkig kan dat. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ik zet er hier een paar op een rijtje om je een idee te geven.

 

  • Hou je van gouden sieraden? Dan heeft Minitials een prachtige collectie, helemaal van nu. De naam zegt het al; ze zijn begonnen met mini-initialen. Eerst hangertjes, toen ook ringen en fijne armbandjes. Inmiddels hebben ze een aparte collectie herinneringssieraden waar je ook vingerafdrukken op kunt laten graveren. Kijk eens op www.minitials.nl.

 

  • Heb je een eigen idee? Bij Suuz.com maak je je eigen unieke ring, armband of hangertje in zilver of goud. Je kunt ze zelf ontwerpen en ze zijn snel klaar dankzij slim gebruik van 3D print techniek. Je kunt bijvoorbeeld de naam van je kindje kiezen of alleen de initialen. Of de initialen van al je kindjes, zodat ze toch bij elkaar zijn.

 

  • Mag het iets laagdrempeliger? Kijk dan eens op armbandvansaar.nl voor hippe armbandjes met geslagen letters. Ze zijn gemaakt van RVS, kopen en messing en variëren in dikte. Ze hebben ook armbandjes voor kinderen, misschien leuk voor een zusje of broertje. Naast tekst kun je ook allerlei symbolen toevoegen, zoals hartjes of sterretjes maar ook snorretjes.

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om een juwelier te vragen om iets te maken. Daar kun je bijvoorbeeld oud (familie)goud voor gebruiken, om het nog meer betekenis te geven. Zo kun je je kindje dichtbij je dragen.

 

Liefs Ariënne

 

NB: Merk je dat je sinds het verlies andere keuzes wil maken, maar kom je er niet uit? Of heb je veel moeite met het verdriet en wil je hier eens over in gesprek? Neem dan contact met mij op voor een sessie met of zonder paard: arienne@lab30.nl.
 

 

<< naar vorige blog