TOOLS

 

DIY: Van Eigenlijk naar Eindelijk

Als je (nog) bewuster wilt gaan vormgeven wat bij jou past, is het belangrijk om zicht te krijgen op wat er in je sluimert. Deze vragenlijst helpt je daarbij en maakt wensen wakker die (nog) in de schaduw zitten. Dingen die je uitstelt, maar wel graag zou willen ervaren of ontwikkelen. Vanuit een groei-perspectief is dat iets om aandacht aan te besteden en naar te luisteren. Het maakt facetten van je wakker die nu nog liggen te slapen en tot bloei willen komen.
De oefening gaat als volgt:
1 - vul de vragenlijst in en beantwoord elke vraag met ja of nee (selectie maken)
2 - bekijk alle Ja's en probeer te kijken of er dingen zijn die voor jou op elkaar lijken of onder hetzelfde thema vallen (clusteren)
3 - maak een top drie van de dingen die je het liefste zou willen doen.

Zo eindig je met 3 concrete ontwikkelwensen. Mijn tip: kies er één uit om mee te beginnen. De rest volgt in de slipstream.

download de vragenlijst

 

DIY: Meditatiepakket

Het realiseren van dromen gaat stap voor stap. Ben jij je bewust van je doel en wat deze dag daarvoor nodig heeft? Ik heb 3 meditaties opgenomen voor verschillende momenten van de dag. Hiermee doorbreek je de waan van de dag en maak je ruimte voor je innerlijke wijsheid.

bestel de meditaties

 

Ontspan: wissel van perspectief

Merk jij weleens dat je vastzit in een bepaalde gedachtenlijn? Of dat je mensen niet meekrijgt met jouw idee? Ben je benieuwd hoe je in een gesprek begripvol kunt blijven, in plaats van in de weerstand te schieten? De sleutel zit in jezelf. In de manier waarop je de dingen bekijkt. Je bent veel effectiever als je dingen vanuit meerdere perspectieven kunt benaderen.

doe de oefening

 

Ontspan: Adem als sleutel

Ons lichaam heeft zuurstof nodig om optimaal te kunnen functioneren. Bij een rustige ontspannen ademhaling gaat dat het beste.

Merk jij ook welke invloed stress heeft op je ademhaling en dus op je lijf? Gebruik de oefening om beter te ademen en het proces weer om te keren. Dit kan op elk moment.

lees meer

 

ONTSPAN: Blokkade opheffen

Wat doe je als die innerlijke strijd het van je lijkt te winnen en je geblokkeerd op de bank zit? Hoe kom je weer in beweging? Deze tip schrijf ik vanuit een eigen moment van blokkade aan jou. 

lees meer

 

ONTSPAN: Gebed van Overgave

Deze fijne tekst van Rudolf Steiner helpt je te accepteren wat er is en wat er komt. Tijdens momenten van verandering of als je even een bezinningsmomentje hebt. Heerlijk om de dag mee te beginnen, wetende dat alles oké is.

lees meer

 

INFO: Groei vs resultaat

Wat gebeurt er als je het resultaat loslaat en de focus op de reis legt? We zijn gewend zo snel mogelijk naar ons doel te willen. De reis ernaartoe lijkt een noodzakelijk kwaad. Maar daarmee gaan we voorbij aan inzichten en ervaringen die het resultaat positief kunnen beïnvloeden. 

lees meer

 

INFO: burn-out in 4 stappen

Teveel en te langdurige stress zorgt voor een burn-out. Maar voordat het zover is, geeft je lichaam je allerlei signalen. Die signalen horen de 4 fases die voorafgaan aan een burn-out. Hoe herken je die fases? En wat kun je doen om het tij te keren? Dat lees je in dit blog.

lees meer