"Who looks outside, dreams; who looks inside, Awakes" - C. Jung

 

 

BEZINNING

Via mijn website wil ik niet alleen mijn aanbod delen, maar ook een wezenlijke bijdrage leveren aan de mogelijkheid tot bezinning in een drukke wereld. Alles om ons heen vraagt aandacht en geeft informatie. Ik bied met deze pagina een ruimte en moment om je te verbinden met je eigen diepte door te delen vanuit mijn diepte. Wellicht resoneert het en biedt het de adempauze die jou weer met nieuwe voeding en moed op weg helpt.

 

Bezinningsmails

Met enige regelmaat (ca 1x per maand) verstuur ik een bezinningsmail. Hiermee deel ik voeding en inspiratie en geef een overzicht van de activiteiten die ik organiseer. Wil je mijn bezinningsmail graag in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in of stuur mij een mailtje, dan voeg ik je toe aan de mailinglist.

Lees hier de laatste versies:

2023

2024

 

Tijd voor stilte

Het is essentieel om tijd in de stilte met jezelf door te brengen om daarin de stem te horen die ons onvoorwaardelijk liefheeft. Voorbij de to do-lijstjes, de blokkades, de beperkende overtuigingen, de vervelende ontmoetingen, de frustratie, de neiging om de wereld te redden, de apathie, de moedeloosheid, de wanhoop - voorbij dat alles ligt die stem op ons te wachten.

Ik nodig je uit om elke dag een moment op je dag vrij te maken om alleen met jezelf te zijn.

Je kunt dan simpelweg op je stoel zitten. Misschien een kaarsje aansteken. Je ogen sluiten of juist niet. Een gebedje opzeggen of een mooi stukje muziek luisteren. Wat schrijven of een (geestelijke) tekst lezen. En er gewoon zijn. Om die stem de ruimte te geven om te vertellen wie je in werkelijkheid bent.

 

Suggesties:

- Het Overgavegebed (Rudolf Steiner)

- I am Light (lied - India Arie)

- een bijbeltekst (bijbel online)

- Je ware identiteit (video - Henri Nouwen)

- Medicine, chants for the modern mystic (chants - FIA)

 

Meditatiepakket

Meditatie is een staat van zijn. In principe kunnen we op een meditatieve manier leven, waardoor ons hele leven een levend gebed wordt en we vanuit onze heelheid kunnen bewegen en er makkelijk kunnen terugkeren. Dat is wat ik bedoel met bezield leven en werken. Die staat van zijn bereiken is juist de opgave, steeds opnieuw.

Het kan helpen om elke dag een meditatie te beluisteren en je te laten begeleiden hierin, tot je het zelf kunt.

Om je hierin te ondersteunen, bied ik een meditatiepakket aan met 4 verschillende meditaties voor verschillende momenten of moods. Na betaling ontvang je de audio-bestanden voor onbeperkt gebruik.

Bekijk hier welke meditaties er in het pakket zitten en hoe je het kunt aanschaffen.